Музеят на Мадам Тюсо премахна восъчната фигура на Кание Уест от

...
Музеят на Мадам Тюсо премахна восъчната фигура на Кание Уест от
Коментари Харесай

Махат восъчната фигура на Кание Уест от музея на Мадам Тюсо


Музеят на Мадам Тюсо премахна восъчната фигура на Кание Уест от залата, в която посетителите можеха да я видят, съобщи ДПА. 

Това стана, откакто няколко компании, измежду които и " Адидас ", прекратиха партньорствата си с Уест и той отпадна от листата на милиардерите на списание " Форбс " поради спорните забележки, които си разреши обществено.

Моделът на американския рапър, който промени името си на Йе, е изместен в списък от музея.

" Фигурата на Йе (Кание Уест) е прибрана от атракционния етаж в нашия списък ", изясни говорителка на Музея на Мадам Тюсо пред осведомителната организация Прес асосиейшън. " Всеки печели своето място в Музея на Мадам Тюсо в Лондон и вслушваме се в мнението на нашите посетители и публиката кого чакат да видят ".

Восъчната фигура на Кание Уест в началото бе сложена в музея през 2015 година дружно с тази на тогавашната му брачна половинка Ким Кардашиян.

Освен отстраняването на восъчната му фигура от Музея на Мадам Тюсо, изпълнителят бе наложително изведен от офис в Лос Анджелис на компанията, производител на обувки " Скечърс ", където дойде без предварителна спогодба, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес, като цитираха известие на компанията.  

Уест и хората, с които пристигнал, са били съпроводени до изхода от чиновници на компанията след къс диалог. Не се оповестява задачата на визитата в офиса. 

Американският рапър заемаше по-рано тази година номер 1513 в листата на богаташите на изданието " Форбс ", като положението му се оценяваше на 2 милиарда щатски $ с помощта на неговите фешън марки и договорката с “Адидас ”.

Във вторник обаче немската компания за спортно облекло разгласи, че приключва производството на Yeezy, фешън съдействие с Уест, поради антисемитските изявления на рапъра в обществените медии, напомня Българска телеграфна агенция.

" Форбс " в този момент пресмята, че положението на изпълнителя към този момент е 400 милиона щатски $ - идващо от " недвижими парцели, пари в брой, музикалния му азбучник и пет процентов дял във компанията на някогашната брачна половинка Ким Кардашиян, наречена " Скимс ".

Агенцията за гении CAA разгласи, че е прекратила връзките си с Уест. Модната къща " Баленсиага " също се отхвърли от съдействие с 45-годишния реализатор, както и други компании.

Готов документален филм за Кание Уест също няма да излезе към този момент.

Изпълнителят бе подложен на критика по-рано този месец, че се появи с блуза с надпис " Животът на белите има значение " при представянето на последната му сбирка на Парижката седмица на модата. Това е противопоставен на известния девиз " Животът на чернокожите има значение ", емблематичен за антирасистките митинги в Съединени американски щати през 2020 година

В последните няколко дни някогашната му брачна половинка Кардашиян и членовете на нейното семейство приканиха за завършек на " ужасното принуждение и реторика на омразата " против еврейската общественост, напомня ДПА.

Изпълнителният шеф на " Спотифай " Даниел Ек сподели пред Ройтерс, че мненията на Уест са " ужасни ", само че че музиката му ще остане в платформата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР